Medicatieschema

Geneesmiddelen op een goede manier nemen is niet eenvoudig. Geraak je er soms niet meer aan uit? Wij helpen u graag om een overzicht te maken. Een medicatieschema is zo'n overzicht waar in staat welke geneesmiddelen je moet nemen en in welke hoeveelheid. Het helpt je om je medicatie juist in te nemen.

Een leeg schema kan je bij ons bekomen, we helpen je graag op weg. Bij dit schema horen ook vitamines, pijnstillers, homeopatie, voedingssupplementen enzovoort. Het ingevulde schema neem je dan mee naar de apotheek, zodat we het samen kunnen overlopen. Een controle hierop door de apotheker zal ervoor zorgen dat je geen medicatie neemt die niet samengaat met andere medicatie, maar ook dat je geen dubbele medicatie neemt. Deze controle is dus van zeer groot belang.

Het medicatieschema kan je best altijd op zak hebben zodat je deze gegevens kan tonen bij een ziekenhuisopname of een bezoek aan de apotheek van wacht.

Graag helpen we ook bij het vullen van uw pillendoos. U hoeft ze dan enkel af te halen en dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u pilletjes zou vergeten of verkeerd zou innemen.
Info hierover kan je steeds vragen bij een van onze medewerkers.
Deze diensten zijn volledig GRATIS.